Brandnetelsoep

Brandnetelsoep!? Dat prikt toch in je mond?! Welnee, niets van waar. Brandnetelsoep is heel erg lekker. Eerst proeven dan geloven? Maak dan dit recept.

Ingrediƫnten

Brandnetel is echt een power voorjaarskruid. Het is bloed reinigend, ontgiftend, bloedsuikerverlagend en ontstekend remmend. Daarnaast bevat dit plantje ook enzymen en fytohormonen met een kankerpreventieve werking. Reden genoeg om deze lekkere gezonde soep eens te maken!
1. Eerst gaan we op zoek naar een goede plek om brandnetels te plukken. Misschien heb je ze wel in de tuin groeien. Zo niet, pluk ze dan op een plek waar weinig honden komen en niet naast een weg. Je plukt alleen de topjes (dat is het steeltje met ongeveer de eerste vijf blaadjes). Gebruikt hiervoor een tuinhandschoenen, want ze prikken ;). Tip: mocht je nou toch geprikt zijn, zoek dan een blaadje weegbree. Kneus dit blaadje en wrijf het over de plek. Dit werkt super goed
2. Was de brandneteltopjes onder de kraan in een vergiet. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Hak de brandneteltopjes fijn. (Zodra de brandnetels warm worden in de pan zal de prik eruit gaan.)
3. Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe.
4. Doe dan de aardappelen en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
5. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.